Bosna'da göçmen kampında yangın: Yüzlerce sığınmacı evsiz kaldı

Bosna'da göçmen kampında yangın: Yüzlerce sığınmacı evsiz kaldı

Bosna Hersek'in Bihaç şehrindeki Lipa göçmen kampında yangın çıktı.

Lipa göçmen kampında dün (23 Aralık) öğle saatlerinde çıkan yangın Una Sana Kantonu'ndaki polis ve itfaiye ekiplerinin müdahelesi ile kontrol altına alındı.

Kampta kalan göçmenler civar yerleşim yerlerine dağıtılırken onlarca çadırın yanması nedeniyle yaklaşık bin 300 sığınmacı soğuk hava koşullarında açıkta kaldı.

Kundaklama şüphesi ve kampın taşınmasında ihtilaf

Şehir merkezinden uzakta bulunan kamptaki sığınmacıların merkezdeki kampa taşınma kararı alınması sonrasında sığınmacılar tepki göstermişti.

Kampın taşınma kararının ardınan sığınmacıların tepkisi sonucu halk ile hükümet karşı karşıya geldi. Bu olayların akabinde çıkan yangının nedeninin sığınmacıların kundaklaması olduğu iddia edildi. Bölge halkının güvenlik nedeniyle taşınmaya karşı çıktığı bilinen şehir merkezinde kampa gelen ilk sığınmacılar hala içeri giremedi.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığından yapılan açıklamada da ilk incelemlerden sonra yangının kundaklama sonucu çıktığı ifade edildi. Bakanlık, soruşturmanın acilen yapılması ve 1000'den fazla insanın hayatını tehlikeye atan yangının nedeninin ortaya çıkarılması talep edildi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.