Bozdağ: ABD Zeytin Dalı Harekatı'nın mahiyetini anlayamadı

Bozdağ: ABD Zeytin Dalı Harekatı'nın mahiyetini anlayamadı

Bozdağ, 'Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir' ifadesini kullandı.

ABD'nin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert'in resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamalara Başbakan Yardımcısı Bozdağ cevap verdi. ABD'nin Zeytin Dalı Harekatı'nı anlayamadığını söyleyen Bozdağ, "Son açıklamaları göstermektedir ki ABD Zeytin Dalı Harekatı’nın mahiyetini hala ya anlamamış ya da anlamak istememektedir." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Zeytin Dalı Harekatı masum sivillere veya Kürtlere karşı bir harekat değildir; terör örgütlerine karşı bir harekattır. Zeytin Dalı Harekatı'nda sivillere zarar verilmemiş; su, gıda, ilaç ve benzeri ihtiyaçlara erişimine engel olunmamıştır. Zeytin Dalı Harekatı’nın DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığı iddiası temelsizdir, yalandır.

Türkiye sivillere zarar vermeden, yerleşim yerlerini yakıp yıkmadan bir askeri harekatı başarıyla yürütmüştür. Türkiye kınayıcının kınamasına bakmadan, kimseden de takdir beklemeden bildiği doğru yolda ilerlemeye devam edecektir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.