Bozdağ: Amerikan yargısı FETÖ'nün yapmak istediğini hedefliyor

Bozdağ: Amerikan yargısı FETÖ'nün yapmak istediğini hedefliyor

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan için Amerika’da çıkarılan tutuklama kararını eleştirdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Bozdağ, Çağlayan’a yönelik 2013 yılı Aralık ayındaki yolsuzluk suçlamalarının 'FETÖ' darbe girişiminin Amerika yargısı aracılığıyla tekrarı olduğunu söyledi.

Bozdağ, "Sayın Bakanımızın işine karıştığı durum şu: 17-25 Aralık sürecinde FETÖ'nün yapmak istediğini Amerikan yargısı ile gerçekleştirmeye çalışmaktır” ifadesini kullandı.

Bozdağ, eski bakan Çağlayan’ın ekonomi bakanı olarak Türkiye’nin çıkarlarını koruduğunu ve bunun yaparken de Türkiye’deki ve uluslararası alandaki hukuk kurallarına göre hareket ettiğini belirtti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korumalarına yönelik davayı da eleştirdi ve bu davanın PKK destekçilerinin ifadelerine dayandığını vurguladı.

Bozdağ, bunun Türk-Amerikan ilişkilerine büyük zarar verdiğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.