Bozdağ: Rusya ile ilişkilerimiz iyi, karşı bir karar almayı düşünmüyoruz

Bozdağ: Rusya ile ilişkilerimiz iyi, karşı bir karar almayı düşünmüyoruz

Bekir Bozdağ, ajan suikastinde Rusya'ya karşı bir karar alınmayacağını açıkladı.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları:

(Sincar bölgesinden PKK'nın çekilmesi) Irak ordusu Sincar'da bazı bölgelere yerleşti.  Irak ordusunun yerleştiği bölgeleri teyit ettik. Açıklamaları yakından takip ediyoruz. PKK, isim ve üniforma değiştirerek bölgede kalamaz.

(ABD ile Menbiç görüşmesi) Bildiğiniz gibi ABD Dışişleri Bakanı Tillerson Türkiye'ye geldi. Hem Cumhurbaşkanımızla, hem Dışişleri Bakanımızla kapsamlı görüşmeler yapıldı. Arkasından ortak mekanizmalar kurulması kararlaştırıldı ve bu mekanizmalardan ilki de 08, 09 Mart tarihlerinde toplantısını Washington’da gerçekleştirdi. Arkasından, 19 Mart'ta Tillerson ile Çavuşoğlu'nun Washington'da bir araya gelmesiyle bu toplantıda konuşulan konulara son şeklini vermesi bekleniyordu. Ancak, Tillerson’un görevden alınması nedeniyle bu görüşme gerçekleşmedi. Bunun üzerine yeni Bakan göreve başlayıncaya kadar konunun olgunlaştırılması açısından, Türkiye Dışişleri Bakanı Müsteşarı ile ABD Dışişleri Müsteşarının veya Bakan Yardımcısının konuları bir ele alınmasında fayda olduğu karşılıklı olarak teyit edildi ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın önümüzdeki günlerde ABD'ye gidecektir. Bununla ilgili henüz bir tarih netleşmesi yok ama bu hafta sonuna doğru olabilir ya da önümüzdeki hafta başı gitmesi söz konusu. Bunu bu açıdan ifade etmek isterim.

(Batı'daki Rus diplomatların sınırdışı edilmesi) İki ülke arasında olan bir hadisedir. İngiltere bağımsız bir devlet, hangi ülkeyle ne tür ilişki geliştireceğine kendisi karar verir. Rusya da egemen ve bağımsız bir ülkedir. Başka ülkelerin aldıkları kararları kendi çıkarlarımız bakımından uluslararası hukuk bakımından değerlendirip ona göre adım atıyoruz. Türkiye ile Rusya arasında iyi bir ilişki vardır. Türkiye Rusya'ya karşı herhangi bir karar almayı düşünmemektedir. Türkiye kendi dış politikasını kendisi belirleyen bağımsız bir ülkedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.