"Bozkurt'la Hitler işaretini kıyaslamak akıl tutulmasıdır"

"Bozkurt'la Hitler işaretini kıyaslamak akıl tutulmasıdır"

Almanya'da bozkurt selamıyla ilgili yasaklama tartışmaları ortaya çıktıktan sonra bazı Alman politikacıların bu selamı, Hitler işaretiyle kıyaslamasına MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın tepki gösterdi.

Avusturya'nın bozkurt ve rabia gibi sembol olan bazı işaretleri yasaklama girişiminin ardından ülkedeki en büyük azınlığın Türklerin olduğu Almanya'da da konu gündeme geldi. Bazı Alman politikacılar yaptıkları açıklamalarda bu işaretleri aşırı milliyetçilik ya da faşizmin sembolü olarak gördüklerini belirtirken, ülkedeki kimi siyasilerse Hitler selamıyla kıyaslıyor.

Almanya'daki Türkler bu konuda oldukça farklı fikirlere sahip. Kimileri bu işaretin Türklüğün sembolü olduğunu düşünürken, kimileriyse siyasi bir sembol olduğu gerekçesiyle yasaklama fikrine karşı olmadıklarını belirtiyor.

Bozkurt selamını günümüz siyasi arenasında ilk kullanan kişiyse Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu Alparslan Türkeş. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın bu konuyu değerlendirdi.

Yalçın konuyla ilgili kaygılarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Avusturya’dan sonra Almanya’da da bozkurt işaretinin yasaklanması tartışmalarını hayret ve üzüntüyle takip ediyoruz. Biz Avusturya’da birkaç yıldır politikacıların göstere göstere ırkçılık yaptıklarını, bunun ülkedeki azınlıklar üzerinde bir baskı ve zulüm aracı hâline gelmeye başladığını söyleyip durmakta ve bunun doğuracağı mahzurlar üzerinde ilgilileri uyarmaktayız."

"Irkçılığın ve yabancı düşmanlığının Avusturya’dan sonra öteki AB ülkelerine sıçraması büyük bir tehlike, bu ilkel ve vandalca tutumun hükümetlerin resmî politikaları hâline getirilmek istenmesi ise bir felaketin habercisidir."

"Bozkurt'u Hitler işaretiyle kıyaslamak akıl tutulmasıdır"

Semih Yalçın bozkurt işaretinin Türk kültürüne ait bir olgu olduğunu kaydederek "Bozkurt işaretinin Hitler selamına benzetilmesi, akıl tutulmasıdır. Hitler selamı Almanların millî sembolü değildir ama bozkurt; Türk milletinin binlerce yıllık zengin kültüründe yer alan anlamlı, önemli ve kıymetli bir motiftir." diye konuştu.

Yalçın sözlerine şöyle devam etti: "Üstelik bozkurt, Almanya’da yasalar çerçevesinde yıllardır görev yapan ve ülkede toplumsal barış ve huzura katkıda bulunan Türk Federasyonları'nın da kullandığı bir simgedir. PKK'lılar ele başlarının resimleriyle sokakları terör ortamına çevirirken; Türkler, büyük bir vakar ve olgunlukla Almanya’da toplumsal barışa hizmet etmektedir."

"Millî değerlerimizin bir parçası olan bozkurt motifinin kullanılması nasıl yasaklanabilir? Bozkurt işaretinin yasaklanması; Almanya’nın entegrasyon çabalarını sekteye uğratacak, toplumsal barışı zedeleyecek; ayrımcı, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir adım olacaktır."

Avusturya'dan bozkurt işaretine 4 bin euro ceza

Konuyla ilgili ilk girişimi yapan Avusturya hükümeti, rabia ve bozkurtu da içeren bazı işaretleri 1 Mart'ta yasaklamayı planladığını duyurmuştu. Avusturya İçişleri Bakanlığının listenin içeriğiyle ilgili çalışmalarını sürdürdüğü ve PKK, Müslüman Kardeşler ve Hamas gibi örgütlerin sembollerini de içermesi öngörülen listedeki işaretleri kullananlara 4 bin euroya varan para cezası uygulanmasının planlandığı belirtiliyor. Yasağın 1 Mart 2019'da yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Avusturya Özgürlükçü Partisi lideri Heinz Christian Strache konuyla ilgili olarak "dini sembollere karşı olmadıklarını ve sadece ülkenin değerlerine ters düşen sembollerin yasaklanmasını istediklerini" söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.