Brexit anlaşması reddedilmişti: May hükümeti güvenoyu aldı

Brexit anlaşması reddedilmişti: May hükümeti güvenoyu aldı

İngiltere'de Başbakan Theresa May yönetiminin AB ile müzakere ettiği Brexit anlaşmasının parlamento tarafından reddedilmesiyle gidilen güvenoyu yoklamasında, hükümet az farkla güvenoyu aldı.

Birleşik Krallık Parlamentosu, Avrupa Birliği ile Londra arasında müzakere edilen Brexit Anlaşması’nı reddetmesi sonrası hükümet için güven oylamasına gitti.

Theresa May hükümeti, Avam Kamarası'nda yapılan güven oylamasından 19 oy farkıyla başarıyla çıktı. Milletvekillerinden 325'i hükümete destek verdi. 306 milletvekili ise May’in aleyhinde oy kullandı.

May’in güvenoyunu kazanmasında Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi (DUP) önemli rol oynadı. 19 oy farkıyla güvenoyu alan May hükümetine, parlamentoda 10 milletvekili bulunan DUP’dan destek geldi.

Güvenoyunu geçen May, sonraki aşamada ne yapacak?

Brexit Anlaşması’nın reddedilmesinden 24 saat sonra güvenoyu yoklamasından geçen May, AB’den ayrılma tarihi 29 Mart’a iki ay kala muhalefet partilerinin kapılarını çalarak uzlaşı yolu arayacak.

Başbakan May, parlamentoda yaptığı konuşmasında, “Bu akşamdan (çarşamba akşamından) itibaren derhal muhalefetle görüşmelere başlayacağız” dedi.

Güvenoyu alan Başbakan May’in sonraki aşamada Brexit konusunda hazırlayacağı “B planını" pazartesi günü parlamentoya sunması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.