Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan aşı karşıtı ifadeler

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan aşı karşıtı ifadeler

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Koronavirüs aşısı karşıtı görüşlerini dile getirdi.

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koronavirüs aşısı hakkında düşüncelerini, "Eğer bir timsaha dönüşürsen, bu senin problemin. Eğer bir Superman'e dönüşürsen, eğer bir kadında sakal uzarsa veya bir erkek ince konuşmaya başlarsa onlarla bir ilgisi yok." sözleriyle ifade etti.

Bölge basınında çıkan haberlere göre Bolsonaro, Brezilya Yüksek Mahkemesinin (STF), bazı durumlarda koronavirüs aşısını zorunlu hale getirmesini içeren kararını kınadı ve bu aşıya olan güvensizliğini belirtti.

Sağlık Gözetim Ajansı tarafından onayı ile koronavirüs aşısının uygulanacağını belirten Bolsonaro, kendisinin aşı olmayacağını söyledi.

Kendisini "kötü örnek" olarak niteleyenleri de sert bir dille eleştiren Bolsonaro, koronavirüs aşısına karşı düşüncelerini şu şekilde ifade etti:

"Burada bir şeyin iyi anlaşılması gerekiyor. Pfizer, anlaşmasında çok açık. 'Biz (Pfizer),herhangi bir yan etkinin sorumluluğunu almıyoruz.' Eğer bir timsaha dönüşürsen, bu senin problemin. Eğer bir Superman'e dönüşürsen, eğer bir kadında sakal uzarsa veya bir erkek ince konuşmaya başlarsa onlarla bir ilgisi yok. Daha kötüsü insanların bağışıklık sistemlerini değiştiriyor."

Brezilya, halihazırda herhangi bir koronavirüs aşısının kullanımına izin vermemesine rağmen, üzerinde çalıştığı aşılama planı, AstraZeneca, Sinovac ve Pfizer'in aşılarını içeriyor.

Brezilya 212 milyonu aşan nüfusuyla dünyada salgından en çok etkilenen üçüncü ülke.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.