Brezilya'da askeri darbe isteyen eylemciler meclisi bastı

Brezilya'da askeri darbe isteyen eylemciler meclisi bastı

Brezilya'da askeri darbe yanlısı bir grup protestocu, başkent Brasilia'da Kongre'ye baskın yaptı ve protesto gösterisi düzenledi.

Brezilya'da askerin yönetime gelmesini isteyen bir grup eylemci, Kongre‘nin alt kanadı olan Temsilciler Meclisi'ni bastı. Olay, Devlet Başkanı Michel Temer’in sunduğu ve bütçede kısıtlamaların reformu konusundaki önerge üzerinde tartışılırken meydana geldi. Sağ eğilimli göstericiler Kongre’nin cam kapısını kırarak içeri girdi, ülkenin milli marşını okuyarak, iktidardaki hükümetin yolsuzluk nedeniyle düşürülmesini talep etti. Çıkan arbedenin ardından güvenlik güçleri zor kullanarak protestocu grubu bina dışına çıkarttı.

Devlet Başkanı Sözcüsü: Protesto eylemi hakarettir

Devlet Başkanı Michel Temer'in sözcüsü Alexandre Parola, "hakaret" olarak nitelendirdiği gösterinin "demokratik şekilde bir arada yaşamanın normlarına aykırı olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Brezilya ağır resesyondan geçiyor. Ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının geçen yıl itibarıyla 3,8 gerilediği açıklandı. Bu yıl için de gerileme trendinin devam etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz dönemde Brezilya sürekli olarak kitlesel protesto gösterileri ile sarsıldı. Buna ek olarak ülke Devlet Başkan Temer'in kabinesinin adının da karıştığı yolsuzluk skandallarına bulaşmış durumda.   

Düşen petrol ve emtia fiyatları nedeniyle uzun süredir mali krizle mücadele etmeye çalışan Rio de Janeiro'da çok sayıda işçinin maaşı aylardır ödenemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.