Bu nasıl yargı sistemi? Sakarya'daki cani engelli kıza tecavüz edip serbest kalmış!

Bu nasıl yargı sistemi? Sakarya'daki cani engelli kıza tecavüz edip serbest kalmış!

Suriyeli 9 aylık hamile kadın ve 10 aylık bebeğini vahşice öldüren Birol Karacal’ın 2009’d tecavüzden 11 yıl ceza almasına rağmen serbest olduğu ortaya çıktı.

Karar gazetesinin haberine göre, Suriyeli 9 aylık hamile Emani’ye tecavüz edip 10 aylık bebeği ile birlikte öldüren katillerden Birol Karacal’ın 2009’da bir engelli kıza tecavüzden yargılandığı davanın hala sonuçlanmamış olması Türkiye’yi sarsan vahşette yargının sorumluluğunu da gözler önüne serdi.

8 yıl önceki davada 11 yıl hapis cezası alan Birol Karacal, temyize gidince tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. 9 yıl boyunca bitmeyen davadan dolayı serbest dolaşan Birol Karacal, Sakarya'daki vahşete imza attı.

DOSYASI 6 YILDIR KARARA BAĞLANAMADI

Birol Karacal’ın 2009’da engelli bir kıza cinsel saldırıda bulunduğunu ve olayın ardından 11 yıl hapis cezası alıp 2 yıl hapis yattıktan sonra temyize başvurmasıyla serbest kaldığı ortaya çıkmıştı.

Temziye başvurduktan sonra 2011’de serbest bırakılan Karacal’ın dava dosyasının aradan 6 yıl geçmesine rağmen karara bağlanamaması dikkat çekti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.