"Bu Pazar seçim olsa Erdoğan ve İnce'nin oyları eşit"

"Bu Pazar seçim olsa Erdoğan ve İnce'nin oyları eşit"

Remres Araştırma Şirketi, 24 Haziran'da yapılacak seçimler için bir anket çalışması yaptı.

Sözcü'nün haberine göre, Remres Kamuoyu Araştırma ve Danışmanlık şirketi 'Erken Seçime Doğru' başlıklı Mayıs ayı anketini açıkladı. ‘Cumhur İttifakı' ve ‘Millet İttifakı' arasındaki farkın azaldığının görüldüğü ankette HDP'nin barajı geçtiği de görülüyor. 6-9 Mayıs tarihleri arasında 28 ilde 3653 kişi ile yapılan anket sonuçlarına göre, AK Parti'nin oylarını artırdığı da ifade ediliyor.

MHP'nin oylarındaki düşüşün devam ettiği gözlemlenen ankette, CHP'nin Muharrem İnce ismini açıklaması ile durum durağandan pozitife doğru evrilmiş durumda. 

HDP de kemik oylarını koruma konusunda en kararlı seçmen grubuna sahip görünüyor. 

Bu pazar seçim olsa kararsızlar dağıtıldıktan sonra sonuçlar şöyle oluyor: 

  • Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 42.1, 
  • Muharrem İnce: Yüzde 24.1, 
  • Meral Akşener: Yüzde 17.1, 
  • Selahattin Demirtaş: Yüzde 12.6, 
  • Temel Karamollaoğlu: Yüzde 3.9, 
  • Doğu Perinçek: Yüzde 0.2. 

Seçmenlere “Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna Erdoğan ile İnce kalırsa tercihiniz ne olur?” diye de soruldu. Yanıtlar şöyle: Erdoğan: Yüzde 41.8, İnce: Yüzde  41.3, Kararsızlar: Yüzde 10.2, Oy yok: Yüzde 6.7.

Ankete göre HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'a ilk turda oy veren seçmenler, Demirtaş ikinci tura kalamadığı için Muharrem İnce'ye yöneliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.