"Bu Türkiye'nin son erken seçimi olacak"

"Bu Türkiye'nin son erken seçimi olacak"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 24 Haziran'ın Türkiye'nin son erken seçimi olacağını söyledi.

Yılmaz, muhalefetin 'hodri meydan' çıkışının ardından ilan edilen seçim için 'erken seçim' ve 'baskın seçim' tabirlerin kullanılmasının doğru olmadığını söyledi.

AA Editör Masası'nda soruları yanıtlayan Yılmaz'ın açıklamaları şöyle:

-Eğer 16 Nisan referandumu olmasaydı bugün erken seçim kararı olmazdı. Olaylara bakmak lazım, birisi 15 Temmuz, birisi 16 Nisan referandumu, birisi de sınırlarımızdaki olaylar.

-Ne parlamento bundan sonra cumhurbaşkanını seçime götürür ne de cumhurbaşkanı parlamentoyu götürür. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin son erken seçimidir.

-HDP ile işbirliğini, HDP ile beraber bir ortak projeyi, bu halkın önüne CHP nasıl koyacak da bu aziz milleti nasıl ikna edecek o da ayrı bir soru işareti.

-AK Parti, MHP, CHP çok net şekilde 'hodri meydan' dediler, 'hadi seçim' dediler. Dolayısıyla da böyle seçime 'hodri meydan, hadi gidelim' dendikten sonra 'erken seçim' veya 'baskın seçim' gibi bir tabirin doğru olmadığını düşünüyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.