Bulgaristan 'PKK suçlusunu iade etmeyi' reddetti

Bulgaristan 'PKK suçlusunu iade etmeyi' reddetti

Bulgaristan yargısı, Türkiye'nin isteğiyle gözaltına alınan Mehmet Y. isimli Alman vatandaşın Türkiye'ye iade edilmesi talebini kabul etmedi.

Türkiye'nin talebiyle 2 Eylül tarihinde Bulgaristan'da gözaltına alınan Mehmet Y. adlı Alman vatandaşının Türkiye'ye iade edilmesi talebi reddedildi. Varna Bölge Mahkemesi, PKK ile ilişkisi olduğu gerekçesiyle gıyabında yargılanıp hüküm giyen Alman vatandaşının Türkiye'ye iade edilmemesine hükmetti. 44 yaşındaki Mehmet Y. 7 günlük temyiz başvurusu süresi dolana dek Bulgaristan’ı terk edemeyecek.

2 Eylül tarihinde Almanya’nın Düsseldorf kentinden tatil yapmak için havayoluyla Bulgaristan’ın Varna kentine giden Mehmet Y., havalimanına indikten sonra gözaltına alınmıştı. Mehmet Y., hakkında bir karar verilene kadar Varna'da bir otelde tutuluyordu.

2005 yılında Adana'daki bir mahkeme Mehmet Y.’yi PKK ile ilişkili olduğu gerekçesiyle hapis cezasına çarptırmıştı. Mehmet Y. hakkında 3 yıl 7 ay hapis cezası bulunuyor.

Mehmet Y. 2001 yılından bu yana Almanya'da yaşıyor. Aralık 2001'de Almanya'ya gelerek siyasi iltica talebinde bulunan Mehmet Y.'nin talebi 2002'de kabul edildi. 2009 yılında Alman vatandaşlığına geçen Mehmet Y.'nin Türk vatandaşlığından çıkartılmadığı ve çifte vatandaş olduğu kaydediliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.