Burkina Faso'da askeri darbe: Ordu yönetime el koydu

Burkina Faso'da askeri darbe: Ordu yönetime el koydu

Burkina Faso'da birkaç gündür yaşanan gerilim askeri darbeyle sonuçlandı.

Batı Afrika ülkelerinden Burkina Faso'da birkaç gündür yaşanan gerilim askeri darbeyle sonuçlandı.

Dünyanın en fakir ülkeleri arasında gösterilen Burkina Faso'da bir süredir ordu ile siyasiler arasında yaşanmakta olan gerilim Devlet Başkanı Roch Marc Christian Kabore'nin askerler tarafından alıkonulmasıyla askeri darbeye evrildi.

Devlet televizyonunu ele geçiren askerler ülkede anayasanın geçici olarak askıya alındığını duyurdu.

Televizyonda darbe bildirisini okuyan Yüzbaşı Sidsore Kaber Ouedraogo, anayasanın geçici olarak askıya alındığı, kara ve hava sınırlarının kapatıldığı, sokağa çıkma yasağı ilan edildiği kaydedildi. Darbeyle birlikte Kabore yönetimi devrilirken, Devlet Başkanı Kabore de dahil birçok üst düzey ismin gözaltına olduğu aktarıldı.

Öte yandan Batı Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) ve Afrika Birliği Burkina Faso'da yaşanan darbeyi kınadı.

Ne olmuştu?

Burkina Faso'nun başkenti Vagadugu'daki askeri kamplarda birkaç gündür darbeci askerlerle çatışmaların yaşandığı aktarılmaktaydı.

Son olarak Pazar günü devlet başkanlığı sarayının etrafında çatışma seslerinin duyulduğu ifade edilmiş, Pazartesi günüyse Devlet Başkanı Kabore'nin alıkonulduğu açıklanmıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.