Burkina Faso'da hükümet destekli milislere saldırılar: Onlarca ölü

Burkina Faso'da hükümet destekli milislere saldırılar: Onlarca ölü

Burkina Faso'nun Sahel bölgesi kuzeyinde hükümete bağlı "Vatanı Savunma Gönüllüleri"ne karşı gerçekleştirilen saldırılarda 30'u aşkın milis yaşamını yitirdi.

Burkina Faso genelinde hükümetine bağlı milislere yönelik gerçekleşen saldırılarda onlarca kişi öldü.

Burkina Faso'nun Sahel bölgesi kuzeyinde hükümete bağlı "Vatanı Savunma Gönüllüleri"ne karşı gerçekleştirilen saldırılarda en az 25 milis yaşamını yitirdi.

Ülkenin güney doğusunda bulunan Kompienga bölgesinde milisleri taşıyan konvoya gerçekleşen ayrı bir saldırıda ise en az 10 kişi öldü.

Öte yandan bir güvenlik kaynağı, Mali sınırına yakın Faramana'da polis ve jandarma karakollarına düzenlenen koordineli baskınlarda iki güvenlik personelinin yaralandığını aktardı.

Mali'den Burkina Faso'ya sınır ötesi saldırılar gerçekleştiren cihat yanlısı gruplar 2015'ten bu yana saldırılarını artırdı.

Saldırıların artmasını gerekçe gösteren Yarbay Paul-Henri Sandaogo Damiba öncülüğündeki cunta bir süre önce ülkede askeri darbe gerçekleştirdi.

Burkina Faso'da 24 Ocak'ta darbeyle başa geçen cunta lideri Damiba, ülkedeki şiddeti gidermenin ve güvenliği sağlamanın en büyük önceliği olduğunu vurgulasa da, darbeden sonra saldırılar hız kesmiş değil.

2019'da kurulan ve orduya destek olan milis grup "Vatanı Savunma Gönüllüleri" sıklıkla saldırıların hedefi oluyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.