Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 14 ölü

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 14 ölü

Burkina Faso'nun kuzeyinde ordu güçlerine düzenlenen saldırıda 14 askerin öldüğü bildirildi.

Burkina Faso'nun kuzeyinde ordu güçlerine düzenlenen saldırıda 14 askerin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, saldırı ülkenin kuzeyindeki Barsalogho yerleşimi yakınlarında düzenlendi.

4 Ekim günü sabah saatlerinde düzenlenen saldırıda bölgedeki bir askeri merkez hedef alındı.

Ordudan yapılan açıklamaya göre, askeri üsse gelen motorsikletli silahlı grupların düzenlediği saldırıda 14 asker ölürken 7 asker de yaralandı.

Saldırıyı düzenleyen gruplar yüklü miktarda silah ve mühimmatı da ele geçirdi.

Bölgenin konumu:

Saldırının düzenlendiği bölgede, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin bağlantılı grupların aktif olduğu biliniyordu.

Burkina Faso'da yükselen çatışma ortamı

Fransa'nın doğrudan etkin olduğu Batı Afrika ülkelerinden biri olan Burkina Faso, son dört senedir ülkenin kuzeyinde, Mali sınırında başlayan ve gün geçtikçe hız kazanan saldırıların Togo, Benin ve Nijer ile sınırlarının bulunduğu doğu bölgesine yayılmasını önleyemedi.

Burkina Faso topraklarında cihat yanlılarının silahlı saldırıları 2015 yılında başlamıştı. Ancak Mali'deki çatışma ortamının Burkina Faso'ya sıçradığı fikri ilk kez, 2016 yılının Ocak ayındaki Ouagadougou saldırılarıyla gündeme oturdu.

Takip eden yıllarda da ülkede gerçekleştirilen saldırılar, Burkina Faso'nun cihat yanlılarının yeni cephesi olduğuna dair fikre güç kazandırdı.

Burkina Faso, bölgedeki çatışmanın gidişatı açıdan önemli bir kavşak noktası. Libya, Cezayir ve Sahra Çölü üzerinden Mali ile Nijerya eksenini ve Gine Körfezi'ni birbirine bağlayan ülke, cihat yanlıları için oldukça kritik bir konumda.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.