Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 32 ölü

Burkina Faso'da ordu güçlerine saldırı: 32 ölü

Burkina Faso'nun kuzey kesiminde ordu güçlerini hedef alan saldırıda 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Burkina Faso'nun kuzey kesiminde ordu güçlerini hedef alan saldırıda 32 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgilere göre saldırı, ülkenin kuzeyindeki Inata'da bir altın madeni yakınında düzenlendi.

Devlet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, altın madenini koruyan ordu güçlerini hedef alan saldırıda şimdiye kadar 28'i asker, 4'ü sivil 32 kişinin cesedine ulaşıldığı ifade edildi.

Ordu güçlerini hedef alan saldırıda ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

Bölgenin konumu:

Saldırının hedefi olan jandarma müfrezesinde 100 ila 150 asker bulunuyordu. Askerlerden 28'i ölü, 27'si sağ olarak bulunurken, kalan askerlerin akıbeti bilinmiyor. Saldırının ardından ülkede 3 gün ulusal yas ilan edildi.

Saldırıların, El Kaide'nin Batı Afrika yapılanması Cemaat Nusret el İslam vel Müslimin tarafından düzenlendiği tahmin ediliyor.

Grup bölgede aktif olarak faaliyet gösteriyor.

Türkiye'den kınama

Öte yandan Türkiye bölgede düzenlenen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Burkina Faso'nun Sahel bölgesinde 14 Kasım'da gerçekleştirilen terör saldırısında 28 jandarma personeli ve 4 sivilin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile dost ve kardeş Burkina Faso halkı ve Hükümetine taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifa diliyoruz."

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.