Burkina Faso'da Rusya destekli ordu güçleri 200'den fazla Müslüman sivili katletti

Burkina Faso'da Rusya destekli ordu güçleri 200'den fazla Müslüman sivili katletti

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da Rusya tarafından desteklenen ordu güçlerinin 200'den fazla sivili katlettiği belirtildi.

*Uyarı: Bu haberdeki görüntüler rahatsız edici olabilir.

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da ordu güçleri ve Rus Wagner birliklerinin Müslüman sivillere yönelik katliamları sürüyor.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre Burkina Faso ordusu, ülkenin kuzey kesimindeki Tio ile Ouahigouya yerleşimleri arasındaki birçok köyde sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirdi.

Saldırıların bölgede cihat yanlısı grupların bölgedeki sivil katliamlarının sorumlusu olarak gösterilen Burkina Faso ordusunu hedef alan saldırılarına karşı misilleme olarak düzenlendiği belirtildi.

Bölgenin konumu:

Bölge kaynakları, sivilleri hedef alan saldırılarda çoğu kadın ve çocuk 220'nin üzerinde sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Katledilen sivillerin görüntüleri sosyal medya üzerinden servis edildi:

burkina1.jpg

burkina2.jpg

Burkina Faso'da yaklaşık 10 yıldır devam eden çatışmalarda ordu güçleri ilk olarak Fransa, daha sonra ise Rusya'nın desteğiyle çok sayıda sivil katliamına imza attı.

Bu katliamlarda şimdiye dek binlerce sivilin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum