Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Büyükelçi Dışişleri'ne çağrıldı

Irak’ın Ankara Büyükelçisi, Irak meclisinde alınan Türkiye kararı sonrası Dışişleri'ne çağrıldı

Irak Meclisi TBMM tezkeresinin uzatılmasını kabul etmediğini bildirip, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi'ne nota vermesi, IŞİD'e karşı askeri eğitim veren Türk güçlerini işgalci güçler olarak nitelenmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını kınaması, Türkiye ile ticari ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesi gibi bir dizi talepte bulunmuştu.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye hakkında alınan bu kararı kınadığını ve söz konusu kararın özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile alakalı bölümünü şiddetle protesto ettiğini bildirmişti. Bu doğrultuda Irak'ın Ankara Büyükelçisi Hişam Ali Ekber İbrahim el-Alevi Dışişleri'ne çağrıldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Irak Meclisi'nin 4 Ekim 2016 tarihinde aldığı kararı kınıyoruz. Özellikle söz konusu kararın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ithamlar içeren bölümünü şiddetle protesto ediyoruz ve kabul edilemez buluyoruz." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.