"Büyükelçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz"

"Büyükelçiyi ABD'nin temsilcisi olarak görmüyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yaşanan vize krizine ilişkin olarak ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a yönelik sert açıklamalarda bulundu. Erdoğan bugün Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuvic ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Bass'ı ABD'nin Türkiye temsilcisi olarak görmediklerini söyledi.

Bass'in veda ziyaretlerinde bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Gerek bakanlarımız, gerek parlamento başkanımız ve gerekse şahsım, veda ziyaretini kabul etmedik, etmiyoruz. Çünkü onu ABD'nin Türkiye'deki bir temsilcisi olarak görmüyoruz” şeklinde konuştu.

"Sorunun faili biz değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD'nin karşılıklı olarak vize işlemlerini askıya almasına ilişkin olarak da sorunu Türkiye'nin başlatmadığını söyledi. "Bu sorunun faili ABD'nin ta kendisidir” diyen Erdoğan, sözlerini "Dışişleri Bakanımızla herhangi bir görüşme yapmaması yadırgadığım bir konudur” şeklinde sürdürdü.

Erdoğan, "Ankara'daki bir büyükelçinin kalkıp da böyle bir karar alması, daha sonra da ‘Ben bunu devletim adına aldım' gibi bir ifadeyi kullanmasının” da düşündürücü olduğunu sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı, "Büyükelçi bunu kendi kafasından aldıysa, o zaman Amerikan üst yönetiminin bu büyükelçiyi orada bir dakika tutmaması gerekir” dedi.

Türkiye'de bir ABD Başkonsolosluğu çalışanının Gülen yapılanması soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından karşılıklı olarak vize işlemleri askıya alınmıştı. Bir diğer ABD Konsolosluk çalışanı hakkında ise pazartesi günü gözaltı kararı verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.