Çad, Libya sınırını güvenlik gerekçesiyle kapattı

Çad, Libya sınırını güvenlik gerekçesiyle kapattı

Çad Güvenlik Bakanı Muhammed Eba Ali Salah yaptığı açıklamada, Libya ile Çad sınırını güvenlik gerekçesiyle kapattıklarını duyurdu.

Çad Ulusal Televizyonu’nun haberine göre dün ülkenin kuzeyini ziyaret eden Çad Güvenlik Bakanı Muhammed Eba Ali Salah, “Bir sonraki bildiriye kadar Libya ile aramızda bulunan sınırı kapattık” şeklinde açıklamada bulundu.

N'Djamena hükümeti, 2017 yılının başında bin 400 kilometre uzunluğundaki Libya sınırını kapatırken sınır, birkaç ay sonra kısmi olarak açılmıştı.

Salah son zamanlarda maden işçileri ve ordu arasında çatışmaların yaşandığı Çad’ın kuzeybatısında Tibesti’ye gerçekleştirdiği ziyarette, “Bu bölge, isyancı ve teröristlerin buluşma alanı oldu” dedi.

Altın aramaları yasaklandı

Çad ve Libya sınırındaki altın bakımından zengin bölge, çok sayıda Çadlı ve yabancıyı bölgeye çekiyor. Bakan Salah, dün yaptığı açıklama, halkın silahsızlandırıldığını ve bölgede altın aramanın resmi olarak yasaklandığını bildirmişti. Salah, “Bu bölgede görülecek herkes terörist olarak değerlendirilecek” dedi.

Çad'ın kuzeyinin, çoğunlukla gıda yardımlarının geçtiği Libya'nın güney bölgesi ile yakından bağlantısı bulunuyor. Bu kıyı bölgesi çöl ve az sayıda nüfusa sahip ve çoğunluğunu Çadlı silahlı gruplar oluşturuyor. 

Sudan, Çad, Libya ve Nijer arasındaki sınırlarda kaçakçılık yaygın.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.