Çad'da 44 Boko Haram şüphelisi cezaevinde ölü bulundu

Çad'da 44 Boko Haram şüphelisi cezaevinde ölü bulundu

Çad'da yakalanan 44 Boko Haram şüphelisi tutuldukları hapiste ölü bulundu.

Çad'da geçen ay sonunda yapılan operasyonla yakalanan 44 Boko Haram şüphelisi tutuldukları cezaevinde ölü bulundu.

Dört mahkuma yapılan otopside zehirlenme izleri tespit edilirken, Adalet Bakanı olayı "toplu intihar veya başka bir şey" olarak niteledi.

Devlet Başkanı İdriss Deby'nin emriyle geçen ay sonunda Çad Gölü çevresinde Boko Haram'a karşı büyük bir askeri operasyon yapıldı. Bu operasyonda toplam 58 Boko Haram şüphelisi gözaltına alındı. Yakalanan şüpheliler soruşturma amacıyla Ndjamena'ya gönderildi. Ancak gözaltında tutulan 44 şüpheli hapishanede ölü bulundu.

Ulusal televizyona konuşan Savcı Yusuf Tom, 44 şüphelinin tutuldukları hücrede ölü bulunduklarını doğruladı. Savcı Tom, yaşamını yitiren 40 şüphelinin toprağa verildiğini, 4 şüpheliye ait ceset üzerindeki otopsinin ise sürdüğünü kaydetti. İlk elde edilen bulgularda mahkum cesetlerinde boğulma ve kalp krizine neden olan zehir izine rastlanıldığını ifade eden Savcı, kesin sonuç için soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

Adalet Bakanı: Toplu intihar veya başka bir şey

Tutsaklara yönelik kötü muamele yapılmadığını belirten Çad Adalet Bakanı Djimet Arabi, tutukluların midelerinde zehir izine rastlanıldığını doğruladı ancak bunun toplu intihar olup olmadığı konusunda incelemenin devam ettiğini söyledi. Adalet Bakanı, 13 şüphelinin sağlık durumlarının ise iyi olduğunu söyledi.

Çad ordusu, 23 Mart'ta Boko Haram'ın 98 askerin hayatını kaybetmesine neden olan saldırısı sonrası operasyon başlatmıştı. Çad ordu sözcüsü AFP'ye yaptığı açıklamada söz konusu operasyonda binden fazla Boko Haram militanının öldürüldüğünü, 52 askerin de yaşamını yitirdiğini bildirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.