Çad'da ordu güçleriyle muhalifler arasında çatışma

Çad'da ordu güçleriyle muhalifler arasında çatışma

Çad'ın kuzeyinde hükümet güçleri ile bir muhalif grup arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı öne sürüldü.

'Cumhuriyetin Kurtuluşu İçin Askeri Komuta Konseyi' (CCMSR), ülkenin kuzeyindeki Tibesti bölgesinde yer alan Wouri ilçesinde hükümete bağlı askeri güçlerle çatışmalar yaşadığını açıkladı.

Hükümet güçlerinin CCMSR milislerine yönelik saldırılar gerçekleştirdiğinin belirtildiği muhalif grubun açıklamasında, yaşanan çatışmalar sonucunda Çad ordusundan 10 askerin öldüğü öne sürüldü.

CCMSR'nin 8 askeri de esir aldığını belirttiği açıklamalar hükümet tarafından yalanlandı.

Hükümet Sözcüsü Abderaman Koulamallah, AFP'ye verdiği demeçte muhaliflere ait 20 aracın geçtiğimiz hafta ülkeye giriş yaptığını ancak bir çatışmanın yaşanmadığını ifade etti.

CCMSR bildirisini "yalan haber" olarak nitelendiren hükümet sözcüsü, ülkeye girmeleriyle gözetim altına tutulan muhalif grubun bir süre sonra Çad topraklarını terk ettiğini söyledi.

Çad Değişim ve Uyum Cephesi (FACT) içerisinde yaşanan bölünmeden sonra 2016 yılında kurulan CCMSR, cumartesi günü Fransa savaş uçaklarını muhalif grubun kontrol ettiği alanları ihlal etmekle suçlamıştı.

Çatışmalar yaşandığı iddia edildiği Tibesti bölgesinde kıymetli madenler yer alıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.