Cameron'dan İşçi Partisi Liderine: Tanrı Aşkına Git

Cameron'dan İşçi Partisi Liderine: Tanrı Aşkına Git

İstifa edeceğini açıklayan İngiltere Başbakanı David Cameron, İşçi Partisi liderine kendisi gibi görevi bırakma çağrısı yaptı.

İngiltere’de iktidardaki Muhafazakar Parti liderliği ve başbakanlık görevini bırakma kararı alan David Cameron’ın yerine geçecek adayların bugün içinde netlik kazanması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftaki referandumdan İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılması lehine bir sonuç çıkınca Başbakan Cameron istifa edeceğini açıklamıştı.

Şu ana kadar resmen adaylık başvurusunu yapmamış olmasına karşın İçişleri Bakanı Theresa May’in muhtemel rakiplerinden Londra’nın eski Belediye Başkanı Boris Johnson’dan daha popüler olduğu belirtiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Stephen Crabb adaylığını ilan etmiş durumda.

Adayların sayısı ikiye düşene kadar ön seçim süreci işleyecek. Bunun için son tarih ise 2 Eylül olarak açıklandı.

Parti kongresinde belirlenecek yeni liderin Cameron’dan başbakanlık koltuğunu Ekim ayında devralması bekleniyor.

Euronews'in haberine göre Cameron, dün parlamentodaki konuşmasında anamuhalefetteki İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn’e kendisi gibi görevi bırakma çağrısı yaptı. ‘Koltuğunda oturması benim partimin lehine olsa da ülke çıkarlarına aykırı’ diyen Corbyn’e ‘Tanrı aşkına be adam, git!’ şeklinde seslendi.

Geçtiğimiz gün parti içi muhaliflerinin girişimiyle düzenlenen güvensizlik oylamasını rahat atlatan Corbyn istifa çağrılarını geri çeviriyor.

Corbyn parti yönetiminin değil, ama ülke genelinde delegenin çoğunluğunun desteğine sahip.

Muhalifler ise ülkenin Avrupa Birliği’nde kalması için yürütülen referandum kampanyasında başarısız buldukları Jeremy Corbyn üzerinde baskı kurmaya devam ediyor.

Parti kurmaylarından Angela Eagle, İşçi Partisi’nde liderlik koltuğuna gözünü dikmiş durumda. Bugün adaylığını ilan etmesi beklenen Eagle’ın seçimli olağanüstü kongre için en az 51 milletvekilinin imzası alması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.