Can Ataklı: Türkiye'de İslam devletine yumuşak geçiş yapılıyor

Can Ataklı: Türkiye'de İslam devletine yumuşak geçiş yapılıyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında alınan 17 günlük tam kapanmayı değerlendiren Ataklı, bunun 'İslami kurallara yumuşak bir geçiş' olduğunu savundu.

Korkusuz yazarı Can Ataklı bugünkü yazısında, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu, Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 17 günlük tam kapanma süresince alkollü içki satışının da yasaklanmasını, “iktidar zihniyetinin İslami kurallara yumuşak geniş yapmaya çalışması” olarak değerlendirdi.

“Amacı da çok belli… Din devletlerindeki uygulama yapılıyor bizde de. Birkaçı hariç Müslüman ülkelerde içki satışı ve servisi yok” ifadelerini kullanan Ataklı, “Türkiye’yi de bir din devleti gibi yönetmek isteyen iktidar zihniyeti, İslami kurallara yumuşak geçiş yapmaya çalışıyor” diyerek şunları kaydetti:

“Zihnindeki bu düşünceyi eyleme geçiren iktidar, sıra milyonların bu kapama sırasında ne yiyip içeceğine gelince birden sessizleşiyor. İçkiye bu kadar kafayı takıp mesai harcayacaklarına, milletin derdi olan çorbayı biraz düşünseler şu kapama günlerini daha rahat atlatabilirdik. Ama şimdi millet panik içinde oradan oraya savruldu. Umarım ve dilerim, 17 gün sonra eskisinden kötü hale gelmiş olmayız.”

"Türkiye’de ilk kez bu ramazanda yiyecek-içecek satan bütün yerler kapatıldı. Bunun pandemi kuralları ile ilgisi yok.

Çünkü daha önce bir süre kapalı kalan yiyecek-içecek satan yerler, mart ayında açılmıştı. Ardından lebalep kongreler ve büyük cenaze törenleri yüzünden korona tekrar etkisini artırdı.

Yeni önlemler alınırken, yiyecek içecek satan yerlerin ramazanın ilk gününe kadar açık kalacakları, ama o günden itibaren kapanacakları açıklandı. Peki bütün yiyecek ve içecek satan yerlerin ramazana kadar açık kalmasının ne anlamı vardı, hangi gerekçeyle tam da ramazanda kapatıldı?

Gerekçe ortada, İslam devletine yumuşak geçiş."

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum