Casusluk krizi: 'İsrail Beyaz Saray'ı dinledi' iddiası

Casusluk krizi: 'İsrail Beyaz Saray'ı dinledi' iddiası

Amerikan siyaset dergisi Politico, İsrail'in Beyaz Saray yakınlarına cep telefonlarını dinlemek için casusluk cihazları yerleştirdiğini öne sürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan Politico dergisinde yayınlanan, ülkesinin Beyaz Saray'ın çevresine cep telefonlarını dinleyecek bir sistem yerleştirdiği iddialarını reddetti.

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump çevresindekilerin cep telefonlarının dinlenmediğini belirterek, ABD'ye yönelik espiyonajı yasakladığını vurguladı. Netanyahu, Perşembe günü Rusya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, "Bir talimat verdim: ABD'ye yönelik hiçbir istihbarat bağlantısı kurulmayacak, casusluk yapılmayacak" dedi.

Netanyahu'nun açıklamaları öncesinde de İsrail Dışişleri Bakanı İsrail Katz Politico'nun iddialarını reddetmişti. Katz, İsrail ve ABD'nin istihbarat konusunda işbirliği yaptığını belirtmişti.

İsrail’e yönelik iddialar

Politico, ABD emniyet birimlerinin eski üst düzey yöneticilerine dayandırdığı haberinde, 2017 yılında Washington'ın merkezinde telefon ve kısa mesajları izleyen bir sistemin ortaya çıkartıldığını öne sürmüştü.

Haberde, ABD emniyet ve istihbarat servislerinin yaptığı incelemelerde söz konusu sistemin İsrail ajanları tarafından yerleştirildiğinin tespit edildiği belirtilmişti. Politico'ya konuşan eski bir emniyet görevlisi "Bu sistem kesinlikle ABD Başkanı Donald Trump'ı gözetleme hizmeti veriyordu" demişti.

ABD Başkanı Donald Trump da Perşembe günü Beyaz Saray'da gazetecilere yaptığı açıklamada bu iddialara inanmadığını söyledi. Trump "İsrail’in bizi gözetlediğini düşünmüyorum" dedi.

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.