'Çatı aday Ali Babacan' iddiası

'Çatı aday Ali Babacan' iddiası

Ali Babacan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin çatı adayı olacağı öne sürüldü.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde strateji danışmanı olduğu belirtilen Atılgan Bayar, kendisine ait Twitter hesabında gündemdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair ifadeler paylaştı.

Bayar, Abdullah Gül iddiasının amacının, sadece polemiklere sebep olarak asıl adayın çalışmalarını gizlemek olduğunu öne sürdü. "Siz Kılıçdaroğlu ve Gül ile kavgadayken, polemiksiz yürüyecek bir aday hazırlandı." ifadesini kullanan Bayar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Erdoğan da, kendisini Gül ile oyalayanlara dikkat etmeli. Gül’e saldıran ekip, Gül’e çalıştı. Gül, böyle yapacaklarını biliyordu."

Atılgan Bayar'a göre "Gül yarın aday olmadığını açıklayacak ama AK Parti’nin ‘hoyrat’ tutumunu eleştirecek. Böylece AK Parti içinden çıkacak yeni aday Babacan’a çok yüklenilmemesi için ön almış olacak." Abdullah Gül bugün bir açıklama yapacağını belirtmişti. Ancak Bayar'ın söz konusu iddiasını doğrulayacak başka bir kulis bilgisi bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.