Çavuşoğlu: 'ABD ile anlaştık YPG/PKK Menbiç'ten çekilecek'

Çavuşoğlu: 'ABD ile anlaştık YPG/PKK Menbiç'ten çekilecek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine konuştu.

İngiliz Financial Times gazetesine konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, YPG'nin Menbiç'ten çekileceğini, bunun için ABD ile anlaştıklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Neuert ise Türkiye ile Menbiç konusunda henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadığını açıklamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Ankara'daki ofisinde Financial Times'a verdiği mülakatta, YPG/PKK çekildikten sonra Menbiç'i kimin yöneteceğine ABD ile beraber karar vereceklerini vurguladı.

Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD ilişkilerinin bozulması ile ilgili olarak, "Biz hiçbir ülkeyle, hiçbir uluslararası organizasyonla kötü ilişkilerimizin olmasını tercih etmedik. Zaman zaman bazı ülkelerle sorunlarımız oluyor ancak bu çok sayıda ülkenin başına geliyor" dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin dünya sahnesinde daha büyük bir güvene sahip olarak yerinin değiştiğini söyledi ve ekledi:

"Sesinizi yükselttiğinizde çoğu Avrupalı arkadaş bunu sevmiyor çünkü buna alışkın değiller. Ders vermeyi seviyorlar ancak başka birinin ders vermesini sevmiyorlar."

Rusya ile yapılan S-400 anlaşmasının Batı'dan kopuş anlamına gelmediğini de belirten Çavuşoğlu, "Avrupa ile ilişkilerimize hiçbir şeyi alternatif olarak görmüyoruz çünkü biz de bu kıtanın bir parçasıyız" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.