Çavuşoğlu ABD'ye gidiyor

Çavuşoğlu ABD'ye gidiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile ikili ilişkileri ve Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya alımını görüşmek üzere Washington'u ziyaret edecek.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Çarşamba günü ABD'li mevkidaşı Antony Blinken'la "Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması" kapsamında görüşmesi planlanıyor. Bu görüşmede Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yaklaşımının da masaya yatırılması bekleniyor. İki bakan, cumartesi günü Berlin'de yapılan NATO dışişleri bakanları toplantısında bu konuyu görüşmüştü.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Cuma günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, Washington'ın "Türkiye'nin pozisyonunu netleştirmeye çalıştığını" söyledi.

Bu açıklamalarla aynı günlerde Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal da Washington'daydı. Önal, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'la görüştü. ABD tarafından yapılan açıklamada Türkiye ile ABD'nin "stratejik ilişkisinin ve birçok alandaki işbirliğinin önemine vurgu yapıldığı" belirtildi.

Sherman'ın Önal'a Türkiye'nin Ukrayna'ya verdiği destek için teşekkür ettiği de belirtilen açıklamada, "Rusya'nın Ukrayna saldırısı karşısında NATO müttefiklerinin birlikteliğine olan ihtiyacın konuşulduğu" bilgisine yer verildi.

Kaynak: BBC Türkçe

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.