Çavuşoğlu: Bozulan yargı tamir edilmeli

Çavuşoğlu: Bozulan yargı tamir edilmeli

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , yeni yönetim sisteminde yargının bağımsızlığının yanında bozulan yargının da tekrar tamir edilmesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu , yeni yönetim sisteminde yargının bağımsızlığının yanında bozulan yargının da tekrar tamir edilmesi gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu, "AB sürecinde en azından negatif bir ortamdan nötr, pozitif bir ortama geçebiliriz" dedi. Çavuşoğlu, yumuşamayla ilişkilerde olumlu adımların geleceğini söyledi.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'a mülakat veren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Yeni başkanlık sistemine geçtik, dış politikada birden denklemler, prensipler değişmez. Dış politikada yeni bir hükümet kuruldu, her şey radikal değişecek diye bir şey yok" dedi. Bakan, Avrupa Birliği'yle (AB) ilişkileri güçlendireceklerini, AB'ye sırt dönmenin doğru olmadığını da ifade etti. 

"Yargıyı tamir etmemiz gerekiyor"

 

"Bu yeni sistemle Türkiye daha pratik, daha istikrarlı olacak, kararlar hızlı alınıp uygulanacak. Güçler ayrılığı daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Yeni sistemde tabii yargının bağımsız ve tarafsızlığının yanında bizim bozulan yargıyı tekrar tamir etmemiz gerekiyor. Gerek FETÖ gerek başka sebeplerden dolayı. İçeride ne kadar güçlüyseniz dış politikada, masada o kadar güçlüsünüz. Yeni başkanlık sistemine geçtik, dış politikada birden denklemler, prensipler değişmez. Nedir bizim dış politikamızın felsefesi: Yurtta sulh cihanda sulh. Komşularla sıfır sorun. Bu da bir anlayıştır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.