Çavuşoğlu: Çin ile işbirliğimiz sürecek

Çavuşoğlu: Çin ile işbirliğimiz sürecek

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pekin'de Çinli mevkidaşı ile görüştü.

Çin ziyareti kapsamında başkent Pekin'de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Çin Devlet Müşaviri ve Dışişleri Bakanı Vang Yi, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çalışma ziyareti kapsamında ilişkilerin geleceği bakımından son derece önemli ve verimli görüşmeler yaptıklarını belirten Çavuşoğlu, Türkiye'nin Çin ile ilişkilere verdiği önem nedeniyle Ramazan Bayramı'nın ilk günü olsa da Çin'e çalışma ziyaretini gerçekleştirdiğini söyledi.

İki ülkenin, liderlerinin çizdiği çerçeve doğrultusunda ilişkileri daha ileriye götürme konusunda kararlı olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, Türkiye-Çin arasındaki ticareti artırmak istediklerini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, bugün yaptıkları görüşmede "Kuşak Yol" ile "Orta Koridor" projelerinin entegrasyonu ve "Edirne- Kars Hızlı Tren Projesi" dahil birçok önemli projede Türkiye ve Çin'in birlikte hangi adımları atacağını değerlendirdiklerini dile getirerek, "Türkiye, Kuşak Yol Projesi'nde diğer bölgesel aktörlerle, kardeş Azerbaycan, Gürcistan ile beraber önemli bir aktördür. Dolayısıyla birlikte atacağımız adımlar önemli" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, nisan ayındaki telefon görüşmeleri sırasında Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Türkiye'ye davet ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, bu daveti kendisinin de ziyareti esnasında görüştüğü Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Vang Çişan'a ve mevkidaşı Vang'a ilettiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Seçimden sonra bu ziyaretin planlamasını diplomatik yollardan birlikte koordine edeceğiz, planlamasını yapacağız" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.