Çavuşoğlu: Gözlem noktasına yapılan saldırı kasıtlı

Çavuşoğlu: Gözlem noktasına yapılan saldırı kasıtlı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İdlib’de herhangi bir ateşkes uygulanmadığını ancak Rusya ile samimi gayretlerinin olduğunu söyledi.

Ankara'da Fransız mevkidaşı Jean-Yves Le Drian ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib Muhtırasının tam olarak uygulanması konusunda üzerlerine düşeni yaptıklarını belirterek, öte yandan Esed rejiminin siyasi değil askeri çözüme inandığını söyledi.

Son zamanlarda Esed rejiminin İdlib'e yönelik saldırılarının arttığına dikkati çeken Çavuşoğlu, özellikle okullar ve hastanelerle sivillerin hedef alındığını söyledi.

Çavuşoğlu: Gözlem noktasına yapılan saldırı kasıtlı

Çavuşoğlu, çatışmaların durması için Rusya ile yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek "Şu anda tam olarak ateşkes sağlandı demek mümkün değil ama bu konuda Rusya ile beraber ciddi, samimi gayretlerimizin olduğunu da söylemek isterim" diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu bu sabah Türkiye'nin 10. gözlem noktasına yönelik saldırı olduğunu söyledi. Üç Türk askerinin bu saldırıdan hafif şekilde yaralandığını bildiren Çavuşoğlu, "Bunun biz kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Rusya ile de bu konuda görüşüyoruz. Eğer rejim buna yönelik saldırıları devam ettirirse, gereğini de yaparız. Bundan da hiç kimsenin tereddütü olmasın" dedi. 

Öte yandan Çavuşoğlu, Esed rejimine de bu saldırıların durması için Rusya'nın ve İran'ın garantör olarak gerekli baskıyı kurması gerektiğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı: İdlib konusunda Türkiye'yi destekliyoruz

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, İdlib meselesinde durumdan kaygılı olduklarını söyleyerek, "Biz İdlib konusunda Türkiye'yi destekliyoruz. Ateşkese uyulmasını sağlamak durumundayız. Çünkü çok tehlikeli ve patlayıcı etkiye sahip olabilecek bir durum var ortada" şeklinde konuştu. Le Drian, "Ateşkese müdahale edebilecek her bir adım, sonrasında hepimiz için dramatik sonuçlar doğurabilir" uyarısını yaptı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.