Çavuşoğlu: İdlib konusunda Rusya ile yeni bir zirveye ihtiyaç duymuyoruz

Çavuşoğlu: İdlib konusunda Rusya ile yeni bir zirveye ihtiyaç duymuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İdlib konusunda Rusya ile yeni bir zirve yapılmasını gerekli görmediklerini belirtti.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı için gittiği Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rus gazetecilerin Rusya ve Türkiye arasındaki İdlib konulu ikinci zirvenin ne zaman yapılabileceği hakkındaki sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Yeni bir zirve yapma ihtiyacı duymuyoruz, zira olağanüstü bir durum yok. Ancak farklı düzeylerde işbirliğini sürdürüyoruz, çalışmalar devam ediyor" dedi.

"Lavrov ile İdlib'deki durumu konuştuk"

"Askeri yetkililerimiz, istihbarat kurumlarımız, dışişleri bakanlarımız işbirliği içinde çalışıyor" diyen Çavuşoğlu, Bakü'deki toplantı vesilesiyle Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la İdlib'deki durumu istişare ettiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, "Bu konuyu her zaman istişare ediyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Arjantin'deki G20 zirvesinde yaptıkları görüşmede de bu konu ele alındı. İdlib anlaşmasının ifasını ve bölgede sükunetin korunmasını sağlamak için her türlü çabayı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Suriye anayasa komitesi kurulması ve ilk toplantının en kısa sürede yapılmasına yönelik çabaları artırdıklarını sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.