Çavuşoğlu: İdlib'deki terörist grupları ılımlılardan ayırmak için birlikte çalışmalıyız

Çavuşoğlu: İdlib'deki terörist grupları ılımlılardan ayırmak için birlikte çalışmalıyız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İngiliz Times gazetesine mülakat verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiliz Times gazetesine verdiği mülakatta Esed rejiminin İdlib'e sadırı hazırlığında olduğu dönemde, ABD'nin bölgedeki "aşırıcı" gruplara dair istihbaratını Türkiye ile paylaşması gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, "Herkes kimin aşırıcı olup olmadığını biliyor çünkü herkesin sahada ajanları var. Şimdi herkese önerimiz şu; Terörist grupları ılımlılardan ayırmak için birlikte çalışmalıyız. Bu gruplar bazı bölgelerde birbirlerinden tamamen ayrılar, bazı yerlerde ise iç içe geçmiş durumdalar. Yani kolay değil ama birlikte yapabiliriz" dedi.

Times, Türkiye'nin bir istihbarat paylaşımı anlaşmasına aracı olma girişiminin, Suriye'deki çatışmanın tarafları arasındaki arabuluculuk rolünü de genişleteceği yorumunu yaptı.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin desteklediği muhaliflerin kontrolündeki bölgeler içinse "Bu bölgeler Suriye'nın toprağı. Suriye'nin birlik ve bütünlüğüne tamamen saygı duyuyoruz. Ancak şu an terör saldırılarını durdurabilmek için sınırlarımızı güvenlik altına almak zorundayız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.