Çavuşoğlu: Katar'a para için gelmedik

Çavuşoğlu: Katar'a para için gelmedik

Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının büyük ve olumlu olduğunu vurgulayan Es-Sani Türkiye'deki ekonomik krizi kastederek, “Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi.

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Es-Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini söyledi.

Katar’ın Türkiye’deki yatırımlarının büyük ve olumlu olduğunu vurgulayan Es-Sani, “Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi.

Doha’da mevkidaşı ile birlikte yapılan basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, bir gazetecinin Türkiye ekonomisine ilişkinin sorduğu söz konusu soruya katılmadığını ifade etti.

Gazetecinin çok karamsar bir tablo çizdiği vurgulayan Çavuşoğlu, “Türkiye ekonomisinin büyümesi dünyada ilk sıralarda. Uluslararası kuruluşlar da bu büyümeleri güncellediler. Sıkıntı kurdaki dalgalanma. Türk Lirası’nın değer kaybı bir realitedir. Ancak tedbirler alınıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin Katar’dan finansal destek aramadığını aktaran Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Biz bugün Katar’a spesifik olarak Türkiye’ye para göndermesi için değil; ilişkilerimizi her anlamda geliştirmek için geldik."

"Fırsatları değerlendiriyoruz"

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Türkiye’nin ekonomik gidişatı nedeniyle ortaya çıkacak fırsatları değerlendirdiklerini söyledi ve "Katar’ın Türkiye’deki yatırımları büyük ve olumlu. Bu kriz geçici bir krizdir. İnşallah aşılacaktır” dedi ve şunları ekledi:

"Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 7. Toplantısında 12 yeni anlaşmaya imza atılması bekleniyor. Biz çeşitlilik içeren Türk ekonomisine güveniyoruz. Türk ekonomisi sağlam temeller üzerine kurulu. Bu da ekonominin içinde bulunduğu durumları aşabilmesini sağlıyor. Katar'ın Türkiye'de büyük yatırımları var ve bu yatırımlar verimli meyveler veriyor."

Kaynak: BBC Türkçe, Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.