Çavuşoğlu: Myanmar'daki zulüm bu şekilde devam edemez

Çavuşoğlu: Myanmar'daki zulüm bu şekilde devam edemez

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama ilişkin konuştu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama ilişkin "Artık köklü bir çözüm bulunması lazım. Bu zulüm, bu insanlık dışı muamele, bu şekilde devam edemez. Tüm dünyanın bu konuda duyarlı olması lazım." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Maldivler Dışişleri Bakanı Mohamed Asim, Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'ndaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Çavuşoğlu, "Myanmar'da Rohingyalılara yönelik bu saldırıları ve zulmü şiddetle kınıyoruz. 25 Ağustos'ta meydana gelen bir saldırıyı kullanarak Myanmar'da Rohingyalı Müslümanlara yönelik, sivillere yönelik yapılan saldırı gerçekten kabul edilemez. Daha ilk günden biz yaptığımız açıklama ile esasen uyarıda bulunmuştuk. Neden? Daha önce de bazı saldırı ya da gelişen olaylardan sonra bunları kullanarak yine Rohingyalı Müslümanlara yönelik acımasızca şiddet uygulanmıştı." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.