Çavuşoğlu: Netanyahu'nun PKK'ya sempatisi var

Çavuşoğlu: Netanyahu'nun PKK'ya sempatisi var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ‘devlet terörü' estirmekle suçladığı İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için 'PKK'ya sempatisi olduğunu' belirtti.

Tunus'ta mevkidaşı Humeys el-Cihinavi'nin konuğu olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, düzenlenen basın toplantısında Kaşıkçı cinayetine ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili sözlerine değindi.

Çavuşoğlu, Netanyahu ile ilgili olarak İsrailli başbakanın Suriye'yi bölemeyeceğini anladığı için son zamanlarda huzursuz olduğunu belirterek, "PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği, her ikisinin de bebek katili olmasıdır." diye konuştu. Çavuşoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Netanyahu son zamanlarda huzursuz çünkü Suriye'yi bölemeyeceğini anladı. Netanyahu'nun YPG/PKK ile Suriye'yi bölme amacındaydılar, PKK'ya sempatisi var. Planları bozuldu. PKK ile Netanyahu'nun ortak özelliği her ikisinin de bebek katili olmasıdır."

Birleşmiş Milletler'e taşınması için harekete geçtiklerini de duyuran Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'a da cinayetle ilgili bulguları uluslararası kamuoyuyla paylaşması için çağrıda bulundu.

Kaşıkçı cinayeti

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim’de ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı. Daha sonra Suudi Arabistan yetkilileri, Kaşıkçı'nın konsoloslukta çıkan bir kavgada öldüğünü açıklamıştı.

Türkiye, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili suçluların iadesini talep etmiş fakat Suudi yetkililer bu talebi reddetmişti. Türkiye’nin iddialarına göre 15 kişilik Suudi ekip İstanbul’a gönderildi ve Kaşıkçı, Suudi hükümetini sıklıkla eleştirdiği için veliaht prens Muhammed bin Salman’ın emri üzerine konsoloslukta öldürüldü.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.