Çavuşoğlu: Putin 'Kürtler' tabiriyle kimi kastediyor?

Çavuşoğlu: Putin 'Kürtler' tabiriyle kimi kastediyor?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Kürtlerin Şam yönetimiyle diyaloğunu önemsediği" ifadesiyle YPG'yi mi yoksa normal Kürtleri mi kastettiğinin önemli olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile ilgili davanın uluslararası seviyeye taşınması talimatı verdiğini açıkladı.

Türkiye'de bir televizyon programında dış politika konularında görüşlerini açıklayan Çavuşoğlu ayrıca Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye yaklaşımında bir iki nokta dışında aynı çizgiyi savunduklarını Menbiç'in yönetiminde kimin söz sahibi olacağı konusunu ABD ile tartışmaya başladıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye'de tek başına güvenli bölge oluşturma kapasitesine sahip olduğunu ancak ABD, Rusya ve diğer ülkelerin işbirliği yapmak istemeleri halinde onları dışlamayacaklarını belirtti.

"Putin Kürtler tabiriyle kimi kastediyor?

Çavuşoğlu'na Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Kürtlerin Şam yönetimiyle diyaloğunu önemsediğini' söylediği hatırlatıldı.

Dışişleri Bakanı, Putin'in 'Kürtler' tabiriyle kimi kastettiğinin önemli olduğunu söyledi ve şöyle konuştu:

"Normal Kürtleri mi, PKK/YPG'yi mi kastediyor. Kandil, Türkiye, Irak'tan, Kuzey Irak'tan gelen PKK'lıların ayrılması, zorla bünyesine katılanların da sisteme entegre edilmesi gerekir. Rusya bunu kastediyorsa, lider kadronun dışındaki insanların entegrasyonunu kastediyorsa bu başka şey. Suriye rejimi de PKK/YPG'nin Suriye'yi bölmek istediğini biliyor. Kürtlerin Suriye içinde yer bulması konusunda Cumhurbaşkanımız da 2011'den önce Esad'a sürekli Kürtlerin dışlanmaması konusunda telkinlerde bulunmuştu."

"Fırat'ın doğusuna harekat konusunda ilave bir talimat gelmedi"

Mevlüt Çavuşoğlu, Fırat'ın doğusuna hareket konusunda sorulan bir soru üzerine de "ABD'nin çekilme kararından sona bir bekleme kararı çıktı. Sayın Cumhurbaşkanı açıkladı. Herkesle konuşuyoruz. Şu anda Fırat'ın doğusuna bir harekat yapılmasıyla ilgili başkomutandan ilave bir talimat gelmedi .Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlayacak bir süreçtir." dedi.

"Venezuela'da seçilmiş bir başkan var"

Mevlüt Çavuşoğlu Venezuela'nın iç işlerine bu kadar fazla karışılmasını doğru bulmadıklarını da söyledi.

Dışişleri Bakanı, "ABD ve bazı Latin Amerika ülkeleri Venezuela'nın iç işlerine sürekli karışıyor. Seçimle gelmiş bir Başkan var, Meclis Başkanı kendini defakto olarak başkan ilan ediyor, bu çok garip bir durum." ifadesini kullandı ve Venezuela'nın bu durumu barış içinde çözüme kavuşturmasını dilediğini söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.