Çavuşoğlu: Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak

Çavuşoğlu: Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Dağlık Karabağ'da sağlanan ateşkes hakkında, "Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Dağlık Karabağ'da sağlanan ateşkes hakkında, "Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak" dedi.

Bakan Çavuşoğlu Azerbaycan'da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu:

"Ateşkeste Ermenistan başbakanının imzası var mı, var. Ateşkesi bozarlarsa bedelini öderler."

"Bu süreçte Minsk üçlüsünün ders çıkarması gerekli, özellikle Fransa'nın. Ateşkesten sonra dahi taraflı açıklamalar yaptılar."

"Rusya ile ortak mutabakata vardık. Hangi tedbirler alınacak, ihlaller olursa nerede olacağız, sadece merkez olmayacak, şubeler de olacak. Yarın Rus heyetle görüşeceğiz."

Rusya'nın rolü neyse Türkiye'nin rolü de o olacak. Nihai beldeyi dün akşam Bakan Akar ve Şoygu imzaladı.

Dağlık Karabağ süreci

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesindeki çatışmalar 27 Eylül'de başlamıştı. Azerbaycan ordu güçleri çatışmaların devam ettiği süreç içerisinde birçok yerleşimi Ermenistan'dan geri almış, bölgede geniş ölçekli ilerleme kaydetmişti.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında varılan üç ateşkes anlaşmasına da uyulmamış, taraflar çatışmalara devam etmişti. Azerbaycan tarafı, bu süreçte ateşkese uymadığı gerekçesiyle Ermenistan'ı suçlamıştı.

10 Kasım tarihinde ise Rusya'nın yeniden devreye girmesiyle daha kapsamlı bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşmaya göre Ermenistan, Dağlık Karabağ'da işgal ettiği bölgelerden çekilecek, Rusya ise bölgede "Barış gücü" askerlerini konuşlandıracak.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.