Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Mert ol ikiyüzlü olma!

Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: Mert ol ikiyüzlü olma!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin 'Zeytin Dalı Harekatı' ile ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Zeytin Dalı Harekatı'na dair açıklamalarına "Sen hangi hakla insani konuları hatırlatıyorsun? Sivillere yaptığınız işkenceleri tarih yazıyor" diye tepki gösterdi. 26 Ocak 2018'de Türkiye'de yaşananları aktardık.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Antalya’da Afrin operasyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’yi eleştiren Çavuşoğlu, "Mert ol, ikiyüzlü olma dürüst ol. Hem terör örgütüne silah vereceksin ondan sonra da silah verdiğin kısımdakiler ayaklanacak 'sivillerden endişe ediyoruz da fazla uzamasın' da... Ne fazla uzamasın kardeşim? Bittiği yere kadar gideceğiz. Artık belli konularda adım atmamız için önce kaybolan güveni tazelememiz lazım. Çünkü güvensizlik var. Bu güvensizliğin sebebi ben değilim. Biz kimseye yanlış yapmıyoruz. Verdiğimiz sözün arkasındayız" ifadelerini kullandı.

ABD’nin Afrin operasyonuna dair açıklamalarına tepki gösteren Çavuşoğlu, “Sen hangi hakla insani konuları hatırlatıyorsun? Sivillere yaptığınız işkenceleri tarih yazıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.