Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye: Geri adım yetersiz, referandum iptal edilmeli

Çavuşoğlu'ndan Barzani'ye: Geri adım yetersiz, referandum iptal edilmeli

"Barzani referandumla Irak'taki Kürt kardeşlerimizi böldü ve dağıttı, Kürt halkı zararlı çıktı"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Kürt Bölgesi Yönetimi’nin (IKBY) referandum sonucunun dondurulması önerisinin önemli ancak yetersiz olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, referandumun tamamen iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, “Barzani, bu referandumu yaparsa masada çok güçlü olacağını düşündü ama çok daha zayıf bir noktada olduğu görülüyor. Barzani bu referandumla Irak'taki Kürt kardeşlerimizi böldü ve dağıttı. Kürt halkı zararlı çıktı” diye konuştu.

Kosova Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Behcet Pacolli ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, "Kuzey Irak'ın dondurma adımı önemli ama yetersiz. Referandum tamamen iptal edilmelidir" dedi.

"İlave sınır kapısı açılacaksa açarız"

Çavuşoğlu, Habur Sınır Kapısı’na alternatif olarak Ovaköy’de yeni bir kapının açılmasıyla ilgili olarak, “Bu kapılar Bağdat'ın eline geçtikten sonra ilave sınır kapısı açılacaksa açarız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.