Çavuşoğlu'ndan İstanbul'da "terör tehdidi" nedeniyle kapatılan konsolosluklara ilişkin açıklama

Çavuşoğlu'ndan İstanbul'da "terör tehdidi" nedeniyle kapatılan konsolosluklara ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle kapatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinin İstanbul'da bulunan başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle kapatmasına ilişkin açıklamasında "Maksatlı olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri, Uluslararası Ticaret ve İnanç Bakanı Santiago Cafiero ile düzenlediği ortak basın toplantısında söz konusu konsolosluklarını geçici olarak kapatan ülkeleri eleştirdi. Çavuşoğlu, "Somut bir bilgi paylaşımı yok, istihbarat paylaşımı yok. Burada bu açıklamaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Almanya, Belçika, İngiltere, Hollanda, İsviçre'nin İstanbul'da bulunan başkonsoloslukları, güvenlik tehdidi gerekçesiyle geçici olarak kapatıldıklarını açıklamışlardı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konsoloslukların kapanma kararına gösterdiği tepkide “60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz bir günde, 51,5 milyon turistin geldiğini, 46 milyar dolar turizm geliri elde ettiğimizi açıkladığımız bir günde, Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlatmanın eşiğinde olmuşlardır. Bu çok açık ve nettir” ifadelerini kullanmıştı. 

Türkiye'de terör eylemi tehdidi iddiasıyla konsolosluklarının çalışmalarına ara veren ülkelerin de aralarında olduğu 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Kaynak: T24, Mepa News

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum