Çavuşoğlu'ndan Mariupol'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda açıklama

Çavuşoğlu'ndan Mariupol'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi konusunda açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Ukrayna'da kuşatma altında bulunan Mariupol kentindeki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Ukrayna'da kuşatma altında bulunan Mariupol kentindeki Türk vatandaşlarının tahliyesiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün ya da yarın güzel haberi beklediklerini" söyledi.

Günlerdir Rusya'nın kuşatmasında bulunan ve çatışmaların sürdüğü Mariupol'da yüz binlerce sivilin bulunduğu bildiriliyor.

Siviller arasındaki Türk vatandaşları ve aileleri evlerinde ya da Kanuni Sultan Süleyman Camii'nde tahliye için bekleyişlerini sürdürüyor.

Türkiye'nin kentteki sivillerin tahliyesi için hem Rusya hem de Ukrayna tarafıyla günlerdir görüşmeler yaptığı biliniyor.

Tahliyenin ilk aşaması için oluşturulan konvoy, şehrin onlarca kilometre dışında bekliyor.

'Lavrov aradı, şartlar yavaş yavaş oluşuyor'

Çavuşoğlu, tahliyeyle ilgili son yaptığı açıklamada, "Mariupol'dan vatandaşlarımızın tahliyesi konusunda Sergei Lavrov (Rusya Dışişleri Bakanı) beni gece yarısı aradı. Şartlar yavaş yavaş oluşuyor, bugün ya da yarın güzel haberi bekliyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanı, tahliye konusunda Kanuni Sultan Süleyman Camii Dernek Başkanı İsmail Hacıoğlu ile irtibat içinde olduklarını da söyledi.

'Vatandaşlar ve ailelerinin sayısı 150'nin üstünde'

Dün BBC Türkçe'nin görüştüğü İsmail Hacıoğlu, görüşmelerin sürdüğünü, otobüslerin henüz hareket etmediğini, sivillerin de beklemeyi sürdürdüklerini belirtti.

Hacıoğlu ayrıca, çıkan haberler ardından kendisine yeni ulaşanlarla beraber Türk vatandaşları ve aile üyelerinin (Eşleri, çocukları, kayınvalideleri ve kayınpederleri) sayısının 150'yi aştığını söyledi.

Emniyet ve sağlık yetkililerinden sürekli bilgi aldıklarını belirten Hacıoğlu, şu ana kadar Türk vatandaşlarından hayatını kaybeden ya da yaralanan olmadığını açıkladı.

Kaynak: BBC Türkçe

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.