Çavuşoğlu'nun açıklaması Suriyelileri sokağa döktü: "Katille barışa hayır"

Çavuşoğlu'nun açıklaması Suriyelileri sokağa döktü: "Katille barışa hayır"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "Suriyeli muhaliflerle Esed rejimini anlaştırmamız lazım" ifadesi Suriyeliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz gün yaptığı, "Muhalefetle Suriye rejimini bizim bir şekilde anlaştırmamız lazım. Aksi takdirde anlaşma olmaz. Artık 11 yılı geçti. Çok insan öldü, çok insan ülkesini terk etti. Bu insanlar ülkesine dönmeli. Bunun için kalıcı barış olması lazım. Ateşkes olmadan yeniden inşa konusunda kimse yardım etmek istemiyor. Bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" açıklaması gerek Suriyeli muhalifler gerekse siviller tarafından tepkiyle karşılandı.

Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki birçok bölgede sokağa çıkan Suriyeliler, "Katille barışa hayır" şeklinde sloganlar atarak Çavuşoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterdiler.

Görüntüler Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Azez'den. Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhaliflerin kontrolündeki bölgede halk Çavuşoğlu'nun açıklamalarını protesto etmek için sokaklarda.


Bir diğer görüntü ise HTŞ'nin kontrolündeki İdlib'in Ed-Dena bölgesinden. Burada da bölge halkı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarına tepki gösterip, "Halk rejimin gitmesini istiyor" şeklinde sloganlar attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.