Çeçen cihat liderleri İdlib krizi hakkında konuştu: Taraf olmayacağız

Çeçen cihat liderleri İdlib krizi hakkında konuştu: Taraf olmayacağız

Tahriru'ş Şam ile Ahraru'ş Şam arasındaki tartışmalarda taraf olmadıklarını belirten Çeçen komutanlar, 'Her grupla Esed rejimine karşı savaşmaya hazırız' dedi.

Suriye’de Esed rejimine karşı savaşan Çeçen gruplarının komutanları, son dönemde iki muhalif grup Tahriru’ş Şam Heyeti ile Ahraru’ş Şam Hareketi arasında meydana gelen çatışmalar hakkında ortak bir açıklama yayınladı.

“Tartışmaların tarafı olmayacağız”

Suriye’de faaliyet gösteren Ecnadu’l Kafkas komutanı Abdulhakim Şişani, Ceyşu’l Usra komutanı Selahattin Şişani, Cunudu’ş Şam komutanı Müslim Şişani ortak yayınlanan videolu açıklamada "Suriye’deki devrimciler arasında meydana gelen anlaşmazlıklarda taraf olmayacaklarının" altını çizerek, "hiçbir şekilde müdahale etmeyeceklerini" vurguladı.




“Amacımız Suriyeli halka yardım etmek”

“Çeçenlerin Suriye’ye gelmesinin altında yatan başlıca hedef, Suriyeli halka yardımcı olmaktır” denilen açıklamada yaşanan tartışma ve iç çatışmaların benzerine Çeçenistan’da da tanık olunduğu ve tanık olunmaya da devam edildiği ifade edildi.

“Tartışmalara dâhil olduğumuz haberleri gerçeği yansıtmıyor”

Tahriru’ş Şam Heyeti ile Ahraru’ş Şam Hareketi arasında anlaşmazlıklar meydana geldiği sırada bazı haber ajansları ve sosyal medya hesaplarında Çeçen gruplarının da iç çatışmaya dahil olduğu yazılmıştı. Ancak yapılan açıklamada Cunudu’ş Şam lideri Müslim Şişani bu tür haberlerin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

“Bütün grupların yanında Esed’e karşı savaşmaya hazırız”

Öte yandan açıklamada Çeçen savaşçılarının, Esed rejimine karşı savaşacak bütün grupların yanında yer almaya hazır oldukları ifade edildi.

“Genel sorumlu Abdulhakim Şişani’dir”

Yayınlanan videoda konuşan Çeçen liderler, Ecnadu’l Kafkas lideri Abdulhakim Şişani’yi Suriye’deki bütün Çeçen savaşçılarına genel sorumlu olarak tayin etti. Suriyeli gruplar ile Çeçenler arasında olası bir anlaşmazlıkta başvurulacak kişinin Abdulhakim Şişani olduğu kararlaştırıldı.

Söz konusu üç grubun Suriye’deki Çeçen savaşçıların büyük bir bölümünü teşkil ettiği belirtiliyor. Daha çok Lazkiye dağlarında faaliyet gösteren Çeçen grupların, Cisru’s Suğur ve Türkmen Dağı başta olmak üzere birçok operasyona katıldıkları belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.