Çeçenistan ve İnguşetya arasında sınır anlaşması

Çeçenistan ve İnguşetya arasında sınır anlaşması

Çeçenistan Parlamentosu Başkanı Daudov, Çeçenistan ile İnguşetya arasındaki idari sınırı belirleyen anlaşmanın yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Çeçenistan Parlamentosu Başkanı Magomed Daudov Mylistory'deki hesabından, Çeçenistan ile İnguşetya arasındaki idari sınır çizgisinin belirlenmesine ilişkin anlaşmanın yürürlüğe girdiğini belirtti.

Eylül ayında İnguşetya ve Çeçenistan başkanları Yunus Bek Yevkurov ile Ramzan Kadırov, bölgeler arasında eşit toprak değişimini öngören sınırların belirlenmesi konusunda bir anlaşma imzaladı. Her iki cumhuriyetin parlamentoları da bu anlaşmayı onayladı.

"Kardeşlik ilişkileri gelişecek"

Daudov, sınırların belirlenmesinin hiçbir şekilde kardeş Çeçen ve İnguş halklarının ayrıldığı anlamına gelmediğini belirterek "Aksine, bu anlaşma ileride ekonomilerimizin daha fazla entegrasyonuna, ekonomik ve sosyal alanlardaki işbirliğinin güçlenmesine, kardeşlik ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunacak" dedi.

Çeçenistan ile İnguşetya arasındaki idari sınır sorunu, 1990'ların başından itibaren Cahar Dudayev iktidara geldikten sonra periyodik olarak görülmeye başlandı.

1993 yılında Çeçenistan ve İnguşetya başkanları Cahar Dudayev ile Ruslan Auşev, Sernovodsk ve Assinovskaya yerleşkeleri hariç, Sunjensky bölgesinin İnguşetya'ya devredildiği bir anlaşma imzalamışlardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.