'Cehennemi boylayacaklar': Kuran'a sansür çağrısına El Ezher'den tepki

'Cehennemi boylayacaklar': Kuran'a sansür çağrısına El Ezher'den tepki

Antisemitizme Karşı Yeni Manifesto” isimli bildiride Kur’an-ı Kerim’deki Yahudilerle ilgili ayetlerin değiştirilmesi istenmişti.

Mısır'ın üst düzey İslami otoritesi, Kuran'ın belirli bölümlerinin sansürlenmesi çağrısında bulunan Fransız manifestosunu yerden yere vurdu. 

El Ezher'in Üniversitesi rektör yardımcısı Abbas Şoman, çağrının imzaları için "cehennemi boylayacaklar" ifadesini kullandı. 

Şorman, "Bu garip, sapık ve kabul edilemez talepte bulunan insanlar, Allah'ın kitabını önce doğru anlasınlar. Bu bozuk anlayışlarına güvenmeye devam ederlerse cehennemi boylayacaklar" dedi.

Pazar günü Parisien gazetesinde yayınlanan manifestoda, Paris'teki Yahudilere yönelik olduğu iddia edilen 'sessiz etnik temizlik'ten İslami radikalleşme sorumlu tutuldu. 

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eski başbakan Manuel Valls'ın da aralarında bulunduğu 300 imzacının yer aldığı çağrıda, Kuran'daki "Yahudileri, Hristiyanları ve müşrikleri öldürme ve cezalandırmaya yönelik ibarelerin değiştirilmesini" talep edildi.

Şorman taleplerin 'gayri meşru' olduğunu ilan etti ve imzacıların Kuran'ı Kerim'i anlamaktan aciz kaldıklarını söyledi. Şorman, "Kuran'ın herhangi bir suç işlememiş masum bir kimseyi öldürmeye yönelik bir ayet içermediğini" ifade etti ve İslam'ın onu yanlış anlayan kimselerden dolayı sorumlu tutulamayacağını belirtti. 

Öte yandan Fransa'daki Müslüman cemaatler de manifestoya karşı büyük bir tepki gösterdi. Bordeaux şehrindeki Ulu Cami'nin imamı Tareq Oubrou, Kuran'ın kronolojik ifadeler içeren tek kutsal kitap olmadığını söyledi. Oubrou, "İncil dahil bütün kutsal kitaplar, sert ifadeleri barındırır" dedi. 

Müslümanlar, Kuran'ın ve içindeki hükümlerin kıyamete kadar geçerli olduğuna inanıyorlar ve 'güncelleştirme' çağrılarına büyük bir tepki koyuyorlar.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.