Celal Şengör: Türkiye Afganistan’dır

Celal Şengör: Türkiye Afganistan’dır

Prof. Celal Şengör katıldığı bir radyo programında, 'Türkiye Afganistan’dır, benim gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahiptir.' ifadelerini kullandı.

Prof. Celal Şengör, Yavuz Oğhan’ın sunduğu ‘Bidebunudinle’ programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şengör, organ bağışıyla ilgili sözlerinin medya tarafından çarpıtıldığını ileri sürerek, “Türkiye Afganistan'dır, benim gördüğüm en ilkel nüfuslardan birine sahip” dedi.

Şengör, şunları da söyledi: “Türkiye’de bikini giyilmesi, Mercedes’e binilmesi burayı ileri bir ülke yapmıyor. Türkiye Afganistan’dır, Türkiye benim gördüğüm en ilkel ülkelerden biridir, 1000 senedir adam gibi eğitim yok.”

"Medyaya kızmıyorum"

Sözlerinin medya tarafından çarptıldığına değinen Şengör, “Kızmıyorum, sokakta yürürken köpek gelip sizi ısırsa ne yapabilirsiniz?” derken, Türkiye’de büyük bir cehaletin hüküm sürdüğüne vurgu yaptı. “Türkiye, benim gördüğüm en ilkel, üst düzey cehalet düzeyinde, en gayrı medeni ülkelerden biri” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum