Cemaat-i İslami'den Pakistan'a uyarı: Taliban'a karşı ABD'ye üs vermeyin

Cemaat-i İslami'den Pakistan'a uyarı: Taliban'a karşı ABD'ye üs vermeyin

Pakistan'daki İslami yapılardan olan Cemaat-i İslami, Pakistan hükümetini Afganistan'da Taliban'a karşı kullanmak üzere ABD'ye üs vermemeleri konusunda uyardı.

Pakistan'daki İslami yapılardan olan Cemaat-i İslami, İslamabad yönetimini Afganistan'da Taliban'a karşı kullanmak üzere ABD'ye üs vermemeleri konusunda uyardı.

Ülkenin önde gelen İslami hareketlerinden olan ve zaman içerisinde partileşen Cemaat-i İslami'nin lideri Siracu'l Hak, Pakistan'da İmran Han yönetimine uyarıda bulundu.

Cemaat-i İslami'nin bir toplantısında katılımcılara hitap eden Siracu'l Hak, ülkede ABD'ye bir üs verilmesi halinde başkent İslamabad'da kapsamlı protestolar düzenleyeceklerini bildirdi.

Afganistan'ın yanında olduklarını ve istikrarlı bir Afganistan istediklerini ifade eden Siracu'l Hak, Pakistan'ın ABD'ye üs vermemesi gerektiğini belirtti.

Cemaat-i İslami, Pakistan'ın önde gelen İslam alimlerinden Ebu'l Ala el Mevdudi tarafından 1941 yılında kurulmuştu.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Pakistan'ın Afganistan'a kara ve havadan erişimlerine destek olmayı sürdüreceğini belirtmişti.

Pentagon'da Hint Pasifik İlişkileri Savunma Bakan Yardımcısı David F. Helvey tarafından geçtiğimiz hafta ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi'ne yapılan açıklamada, ABD'nin bölgede Pakistan ile iş birliğine devam ettiğini vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.