'Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi' reddedildi

'Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi' reddedildi

İBB Meclisinde CHP ve İYİ Parti'nin, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesiyle ilgili getirdiği teklif reddedildi.

İBB Meclisinde CHP ve İYİ Parti'nin, cemevlerine ibadethane statüsü verilmesiyle ilgili getirdiği teklif reddedildi.

İstanbul'da cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve diğer ibadethanelere verilen hak ve hizmetleri eşit olarak almaları için yapılan girişim İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinin ilgili komisyonlarına takıldı.

İlgili komisyonlar, İstanbul’da bulunan 93 cemevine temizlik ve benzeri hizmetlerin İBB tarafından ücretsiz olarak karşılanmasını uygun bulurken ibadethane statüsü için yapılan teklif hakkında olumsuz görüş bildirdi.

Komisyon raporunda, "Teklifte cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi hususu Belediye Meclisi'nin görev ve yetki alanında olmadığından bu hususta karar verilmesine yer olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, cemevlerinin ibadethane statüsüne alınması için Millet İttifakı olarak İYİ Parti ve CHP gruplarının verdiği önergenin AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildiğini bildirdi.

İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu ise yaptığı açıklamada "Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilip edilmemesi kararının İBB Meclisi'nin yetkisinde olmadığını" savundu.

Göksu, "Talep etmeleri hâlinde Cemevlerine kamu hizmetlerinin ücretsiz olarak İBB tarafından verilmesi için İBB AK Parti Grubu olarak kararı meclisimizden geçirdik" dedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.