Cemil Çiçek: AK Parti'nin demokratik bir tövbeye ihtiyacı var

Cemil Çiçek: AK Parti'nin demokratik bir tövbeye ihtiyacı var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atadığı eski bakan Cemil Çiçek 'Toplumla ilişkide sorun varsa demokratik bir tövbe yapmalı' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yüksek İstişare Kurulu üyeliğine atanan eski bakan ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren'e gündemdeki yeni parti tartışmaları ve AK Parti içindeki tartışmalar ile ilgili konuştu.

Çiçek, Eski Bakan Ali Babacan ve Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni parti kuracağı yönündeki haberlerle ile ilgili "Yeni partileri eskiler doğurur" dedi: 

"Yeni parti eskinin yapamadıklarını gerekçe göstererek devreye girmeye çalışır. Eski parti gerekçedir, ama yeni parti sadece bu gerekçeyle hayat bulmaz. Ancak kendi çerçevesi yeni bir şeyler söylüyorsa onun karşılığı olur."

Toplumun tanıdığı iyiyi kolay terk etmeyeceğini belirten Çiçek, AK Parti'nin demokratik bir tövbeye ihtiyacı olabileceğini söyledi: 

"Mevcudun toplumla ilişkisinde problemler oluşmuşsa, o da “Demokratik bir tevbe yapmalı, hatalarını görmeli, kendini güncellemeli. "

Ahmet Taşgetiren'in Çiçek ile yaptığı görüşmeyle ilgili yazının devamı şöyle: 

"Çiçek’in “Anavatan tecrübesi” vardı. Özal’ın yakınında bulunmuştu. Şunları söyledi:  Anavatan Partisi, hem kuruluş safhası hem de dağılma süreci açısından yeni parti girişimleri için de mevcut partiler için de iyi bir örnektir. Anavatan Partisi, Turgut Özal’ın Aydınlar Ocağında verdiği bir konferanstaki düşüncelerinin siyasi parti hüviyetine bürünmesidir. Sorunlar tespit edilmiş, çözüm yolları belirlenmiş, öyle yola çıkılmıştır. Dağılma sürecinde de sorunlar görülmemiş, yolsuzluk sanığı bir adam Milli Savunma Bakanı yapılmış, Papatya rezaleti ortaya çıkmış, içerde sancılar oluşmuş ve Anavatan tarihe gömülmüştür. Cemil Bey’in son sözleri “Demokrasinin ana çerçevesini hatırlatmak” ve “ibret almak” üzerine.  Demokrasi kurallar rejimidir. Kurallar söz konusu olduğunda “Kahramanlar”a gerek yoktur. İsimlerden bahsetmiyorum, genel kuralları ifade etmeye çalışıyorum. “Tecrübe dükkan açsa iflas eder” bunu biliyorum ama, siyasetçi de yaşananlardan ibret almazsa tarih tekerrür eder. Osmanlı 400 sene bunu başaramadığı için tarih oldu."

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.